Scoaterea in evidenta a potentialului afacerii tale in mediul online

By Evobit 1 year ago
Home  /  Blog  /  Scoaterea in evidenta a potentialului afacerii tale in mediul online

Am scris acest articol pentru ca am intalnit atat online cat si offline diverse business-uri cu un potential urias, dar administratorii pur si simplu il ascundeau, nu il faceau public pentru ca nu depuneau efort deloc. Avand in vedere ca toata informatia vine si se poate accesa printr-un singur click sau o simpla atingere de ecran este pacat sa nu se profite de acest lucru si oamenii ce detin business-uri sa nu si le promoveze, atat pentru interes propriu cat si pentru a oferii servicii/produse de calitate comunitatii.

In cele ce urmeaza am pus accentul pe design-ul responsive al unui website, pe adminstrarea website-urilor si promovarea acestora. Am incercat sa oferim exemple clare prin care sa va formati o alta opinie despre mediul online, sa va formati o noua imagine si sa profitati de acest mediu online.

Aveti deja un website ?

A avea un website inseamna a-l administra, a ii face update-uri de continut si a-l promova constant. Un website care e doar pus online nu reprezinta nimic si nu are cum sa aduca vizitatori. Cand a fost ultima data cand ati cautat si pe pagina a 3-a, a 4-a a motorului de cautare Google ?

Un site care nu este actualizat conform noilor tendite si care nu are un design placut, responsive dar nu este promovat, este egal cu zero. Am observat societati care presteaza servicii de calitate si cu profesionalism, dar, in mediul online nu isi actualizau informatiile pe site, nici recenziile clientilor sau portofoliul, si exemplele pot continua la nesfarsit.

Un exemplu concret: aveti o pensiune cu un potential turistic foarte mare, design-ul pensiunii, serviciile, mediul inconjurator, personalul si absolut totul este ireprosabil. Aveti un website online realizat acum cativa ani pe care aveti cateva poze in galeria foto, in care ati completat datele de contact si serviciile care le oferiti dar site-ul la o cautare pe Google pe anumite cuvinte cheie nu se face vizibil nici in pagina a 4-a, credeti ca va ajuta cu ceva acel site ? Nu ! Scopul unui website este acela de aduce vizitatori, vizitatorii se aduc doar daca acesta este vizibil in mediul online.

Ce am dorit sa spunem cu acest exemplu ? Ca potentialul dintr-o afacere trebuie facut cunoscut fie ca aceasta afacere activeaza pe o alta nisa sau chiar pe cea data in exemplul de mai sus. Doriti mai multi vizitatori care sa-i transformati in clienti ? Evidentiati-va serviciile/produsele care le oferiti prin mediul online.

De ce este important design-ul responsive al unui website ? Am mai scris si in acest articol aici, dar azi venim cu noi exemple.

Imaginea conteaza, acest cuvant se aude foarte des in orice tip de conversatie, ca oameni ne legam foarte des de prima impresie si apoi ne putem crea o imagine fie falsa sau reala. Important este ca prima impresie sa fie buna si sa creeze o imagine buna. Ce intereseaza cel mai mult la un site in ziua de azi ? Sa fie responsive, adica sa se afiseze perfect pe rezolutiile oricarui telefon mobil, tableta, pc sau laptop. Daca acesta nu se afiseaza perfect si nu are un design placut nimeni nu se va chinuii sa navigheze pe un ecran de 4.5 inch (media smartphone-urilor folosite) sa caute un numar de telefon, adresa sau sa citeseasca anumite informatii de pe site. Din cauza ca site-ul nu se afiseaza bine pe telefonul mobil sau tableta puteti pierde clienti, foarte multi. Mediul online dicteaza in materie de cautari si informatie, iar aceste cautari se fac foarte mult de pe platforme mobile: smartphone si tableta.

Un alt exemplu: Avand in vedere ca foarte multe cautari online se fac de pe telefonul mobil sau tableta pentru ca toata lumea este in miscare, fie in drum spre serviciu, in drum spre o intalnire de afaceri sau esti la pub cu prietenii si iti vine in minte sa cauti o pensiune pentru a pleca in weekend la munte, intri pe mobil si faci rapid o cautare pe Google. Care sunt cele mai vizualizate pensiuni ? Normal, cele din prima pagina Google. Daca tu ca administrator de pensiune nu ai interesul sa investeti un buget in promovarea online pierzi clienti, si nu doar unul ci mai multi. Acelasi exemplu poate continua pe diverse nise care ofera servicii sau produse.

Design-ul este foarte important si pe terminale precum: desktop – pc sau laptop. Avand un design placut vizitatorilor le face placere sa ramana pe site si doresc in continuare sa caute informatii. Un studiu arata ca vizitatorii care acceseaza un site, in primele 3 secunde decid daca acestia raman pe site sau nu. Cum spuneam mai sus, imaginea conteaza !

 

Evidentiati-va potentialul business-ului si cresteti numarul vizitatorilor pe site, contactati-ne la emailul: contact@evobit.ro si in maxim 24 de ore o sa-ti trimitem un plan de promovare complet.

Categories:
  Blog,
this post was shared 0 times
 000