Noul update Google modifica pozitiile in afisarile pe mobile

Noul update Google modifica pozitiile in afisarile pe mobile

In data de 21 aprilie 2015 Google a introdus un nou update al algoritmului de afisare al rezultatelor din motorul de cautare, dar de data aceasta pentru afisarile pe dispozitivele mobile.

Ce inseamna acest update ?

Pe scurt, daca site-ul tau nu are un design responsive sau o varianta special pentru mobil acesta va fi penalizat. De ce ? Este foarte normal si logic ca site-urile cu design responsive sau varianta speciala pentru mobil sa aiba intaietate.

Utilizatorii care navigheaza pe internet si cauta informatii de pe telefonul mobil este normal sa prefere site-urile cu design responsive si este normal ca Google sa avantajeze in afisari aceste site-uri pentru ca ofera o mai buna structura a site-ului si o mai buna lizibilitate a informatiilor pentru cei care acceseaza site-urile.

Site-urile cu design responsive vor avea numai de castigat de acum incolo. Nu numai din punct de vedere SEO.

 

Ajuta un design responsive cresterea in pozitiile Google?

Conform noului update de algoritm, daca ai un website cu design responsive acesta se va afisa pe mobil inaintea celor care nu au un site pentru mobil sau responsive. Inainte de toate, daca nu aveti un website cu design responsive si va doriti sa va realizati unul doar pentru algoritmul Google nu este o miscare inteligenta.

Un website cu un design responsive nu inseamna ca o sa va urce site-ul in topul pozitiilor Google. Nu trebuie sa va faceti un website pentru mobil doar pentru algoritmul Google sau neaparat pentru a creste in pozitiile Google.

Trebuie sa il realizati pentru vizitatorii care va acceseaza site-ul. Pentru a le oferii lor o experienta placuta pe site si posibilitatea ca acestia sa acceseze informatiile intr-un mod simplu. In acest articol am scris: Ce inseamna design-ul responsive al unui website si la ce iti ajuta business-ul ?

Am oferit exemple clare in ceea ce priveste importanta design-ului responsive si cum va ajuta un site cu un design responsive in acest articol: Scoaterea in evidenta a potentialului afacerii tale in mediul online

 

Vrei sa-ti verifici site-ul sa vezi daca e optimizat pentru platformele mobile ?

O poti face la link-ul urmator: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Aceasta unealta de la Google iti va analiza site-ul iar la final primesti un scor insotit de erorile care trebuie reparate pentru rezolvarea anumitor probleme.

 

Daca merita sa investesti intr-un website cu design responsive ?

Noi spunem ca da, la fel si Google care tocmai si-a exprimat opinia prin acest nou update. De ce ? Este simplu, sectorul smartphone-urilor a crescut si este in crestere semnificativa, atat din punct de vedere al aparitiilor diverselor terminale cat si accesarea paginilor de internet de pe aceste terminale mobile.

E timpul sa faci o schimbare ! Fa-te vizibil pe internet !