Matt Cutts: link-urile nofollow pot avea impact negativ asupra site-ului

Matt Cutts: link-urile nofollow pot avea impact negativ asupra site-ului

Ce se intampla daca primesc foarte multe link-urile nofollow catre site-ului meu? Pot avea acestea un impact negativ asupra site-ului ? Asa suna intrebarea primita de Matt Cutts de la un webmaster.

Se cunoate de mult timp faptul ca atunci cand atribui nofollow unui link ii mentionezi motorului de cautare Google sa nu transfere PageRank catre acea pagina web. Raspunsul oferit de Matt Cutts: “link-urile nofollow nu au un impact negativ asupra site-ului, dar spre exemplu daca comentati pe foarte multe bloguri si va lasati link in semnatura, proprietarii acelor site-uri sau chiar si utilizatori va pot face reclamatie pentru actiuni de spam si atunci noi luam masuri in aceasta privinta. Atat timp cat faceti comentarii regulate pe diverse bloguri doar pentru a primi trafic si nu deranjati pe nimeni, nu faceti abuz de comentarii, site-ul dvs. nu v-a fi afectat.”

In prezentarea dea mai jos Matt Cutts ofera si un exemplu clar de spam facut prin link-uri nofollow construite prin comentarii pe blog.

Concluzie: Link-urile nofollow nu afecteaza un site, acestea va sunt de ajutor doar prin obtinerea de noi vizitatori pe site. Comentati pe bloguri doar atunci cand sunteti stapani pe acel subiect, aveti ceva de obiectat sau prin simplu fapt de a oferii o idee. Nu comentati un articol prin fraze scurte si fara sens. Comentariul va fi sters de catre administrator si nu va faceti o reputatie tocmai buna.