Ce inseamna design-ul responsive al unui website si la ce iti ajuta business-ul?

Ce inseamna design-ul responsive al unui website si la ce iti ajuta business-ul?

 

Un website cu design responsive reprezinta o abordare ce vizeaza accesibilitatea si vizionarea acestuia de pe orice platforma cu orice rezolutie: pc, smartphone si tableta. Asta inseamna ca website-ul daca este accesat de pe oricare platforma mentionata mai devreme, website-ul se va proportiona foarte bine pe oricare rezolutie iar informatiile vor putea fi citite fara niciun fel de problema devenind flexibile, cat si imaginile incluse in site.

Accesarea website-urilor si magazinelor online de pe platforme mobile precum smartphone si tableta este in crestere continua conform si articolului realizat de cei de la www.wall-street.ro. De asemenea design-ul responsive este un factor foarte important in ceea ce priveste strategia de marketing. Design-ul responsive este o componenta importanta in promovarea site-ului prin servicii seo.

Intr-un viitor foarte apropiat cautarile facute de pe platformele mobile vor intrece cautarile de pe pc-uri sau notebook.

 

Care sunt avantajele unui website cu design responsive ?

1. Flexibilitate: website-ul tau se va afisa perfect pe orice rezolutie si va putea fi accesat de pe orice platforma mobila, asta inseamna mai multe vizite pentru tine si potentiali clienti.

2. Experienta oferita utilizatorului: oferiti utilizatorilor o experienta extraordinara in ceea ce priveste accesabilitatea website-ului. Fiind responsive informatiile pot fi accesate cu usurinta, pot fi citite si gasite cu usurinta ceea ce inseamna o satisfactie mare oferita utilizatorilor.

3. Costuri: avantajul de a avea un singur site care se afiseaza perfect pe toate platformele inseamna reducerea costurilor in comparatie cu detinerea a 2 site-uri diferite si anume, unul pentru desktop/notebook si altul destinat platformelor mobile: smartphone si tableta.

4. Design responsive recomandat de Google: cu o cota de piata foarte mare in ceea ce privesc cautarile facute prin motoare de cautare, Google este motorul de cautare cel mai folosit in intreaga lume. Google afirma ca avand un website cu un design responsive este benefic pentru business-ul tau. De curand Google a anuntat ca va introduce in algoritmii sai si factori care vor fi speciali pentru site-urile destinate platformelor mobile, puteti citi articolul referitor la acest aspect aici.

5. Usor de administrat: site-ul cu design responsive poate fi usor de administrat pentru ca acesta are acelasi continut si aceasi structura si pe pc/notebook cat si pe smartphone sau tableta. Odata schimbat continutul sau adaugarea unei noi informatii pe site aceasta va fi vizibila pe orice platforma de pe care va fi accesat site-ul.

Avand in vedere cresterea numarul mare de smartphone-uri si tablete vandute dar si cautarile online facute de pe acest platforme evidentiaza faptul ca avand un website cu design responsive reprezinta numai un avantaj pentru tine. Daca doresti sa-ti reinventezi imaginea in mediul online si sa oferi utilizatorilor o experienta placuta, contacteaza-ne si te ajutam, consultanta e gratuita.