7 metode de a construii autoritatea site-ului

7 metode de a construii autoritatea site-ului

In prezent autoritatea unui site conteaza. Construirea autoritatii unui site nu numai ca ajuta la crearea de semnale seo necesare pentru a imbunatatii performanta site-ului tau in cautarile organice, dar, de asemenea autoritatea creaza fluxuri suplimentare de trafic pentru site.

Daca site-ul tau nu este cunoscut, urmatoarele idei te vor ajuta sa-i creasti autoritatea.

1. Realizeaza un blog informativ – orice campanie de cladire a autoritatii unui brand/site trebuie sa inceapa cu un blog. Actualizat periodica acesta ofera clientilor un motiv in plus pentru a intra pe site-ul tau. Atentie la continut ! Acesta trebuie sa fie unic, interesant si memorabil , astfel nu va intra in mintea cititorului si pe viitor nu il vei atrage.

2. Raspunde comentariilor facute pe blog – odata ce ai realizat blogul, construieste autoritatea prin a raspunde fiecarui comentariu ce a fost facut pe site. Astfel ai sansa de a evidentia cunostintele din domeniul de activitate, ce aduc un plus de valore si incredere pentru cititori.

3. Actualizeaza regulat profilurile din retelele sociale – nu lasa profilele retelelor sociale fara continut pentru ca astfel dai un semnal negativ abonatilor tai. Pentru a prevenii acest lucru, verifica zilnic continutul profilelor retelelor sociale si ofera continut util, interesant sau amuzant.

4. Guest Blogging – este o unealta foarte puternica in construirea autoritatii, deoarece va permite sa va afirmati in fata unui public stabilit, interesat de serviciile/produsele pe care le oferiti.

5. Creaza un canal pe Youtube – youtube este un loc unde sa te faci cunoscut dar sa-ti castigi si autoritatea. Ofera tutoriale video din nisa in care te afli sau realizeaza materiale video de prezentare ale produselor/serviciilor oferite. Materialele video intotdeauna sunt apreciate.

6. Creaza un infografic – acesta poate fi creat prin instrumente ca Infogr.am sau prin apelarea la un designer. Pentru a realiza infograficul trebuie sa structurati cu atentie datele, sa le organizati intr-un plan bine pus la punct.

7. Gazduiti un eveniment – cand vine vorba de construirea autoritatii, gazduirea sau crearea unui eveniment reprezinta punctul forte. Acest tip de promovare nu este deloc ieftina si se adreseaza celor care au un buget generos de investit.