3 motive pentru care optimizarea SEO a site-ului este foarte importanta pentru afacerea ta

3 motive pentru care optimizarea SEO a site-ului este foarte importanta pentru afacerea ta

1. SEO imbunatateste experienta utilizatorului pe site

Google in permanenta isi schimba algoritmul pe baza caruia site-urile se pozitioneaza in rezultatele organice pe care acesta le afiseaza atunci cand cineva face cautari in functie de cuvinte sau fraze cheie. In ultimii ani Google a facut schimbari majore ale algoritmului si au accentuat semnalele legate de relatia dintre utilizator si site. Metrici precum: timpul petrecut pe site, numarul de pagini vizitate per sesiune, utilitatea continutului, viteza de incarcare a site-ului, designul responsive al website-ului, acestea sunt cateva aspecte importante ce fac diferenta.

In SEO nu mai este vorba doar de a cauta cuvinte cheie generale cu un volum mare de cautari si de a aduce orice tip de link catre site pentru a te pozitiona in prima pagina Google. In prezent SEO inglobeaza o intreaga suita de modificari tehnice, non-tehnice si de design care sa ofere utilizatorilor o experienta cat mai buna pe site.

Daca experienta vizitatilor pe site este placuta, cu siguranta acestia il vor recomanda prietenilor si il vor accesa si data viitoare.

Pentru o mai buna experienta a utilizatorilor pe site Google recomanda tutor celor care au un website sa implementeze:
– designul responsive;
– introducerea AMP (accelerate mobile pages) pentru o mai buna viteza de incarcare a site-ului pe dispozitivele mobile;
– schema.org.

Tineti cont ca atunci cand realizati un website, il realizati pentru publicul caruia doriti sa va adresati si nu il dezvoltati pentru algoritmul Google. Optimizarea trebuie facuta pentru oameni.

 


2. SEO te ajuta sa iti construiesti un brand puternic

Traficul ce vine din cautarile organice Google reprezinta un pas urias prin care business-ul tau intra in contact cu potentiali clienti. Pentru a te pozitiona cat mai sus cu site-ul in afisarile organice Google.ro trebuie sa identifici care iti este audienta si sa ii oferi continut util care sa se distinga de concurenta.

Indiferent ca oferi servicii sau comercializezi produse, oamenii cauta pe internet raspunsuri la intrebarile lor. Fi acel site care ofera informatii utile, astfel ajungi sa iti consolidezi brandul in fata competitiei. Daca utilizatorul a fost multumit de experienta care a avut-o pe site-ul tau dar si de informatia care a gasit-o acolo, vizitele acestuia se vor repeta, iar probabilitatea de a recomanda mai departe site-ul este mare.

 

3. SEO inseamna succes pe termen lung

Pentru ca site-ul sa fie pozitionat in prima pagina Google.ro pentru cuvinte cheie sau fraze ce genereaza trafic consistent, este necesar un volum de munca destul de mare, dar rezultatele vor fi pe masura. Optimizarea din punct de vedere tehnic si non-tehnic a site-ului, analiza competitiei, analiza audientei careia doresti sa i te adresezi dar si cuvintele/frazele cheie ce genereaza trafic sunt pasi esentiali ce trebuie parcursi.

Odata ajuns site-ul in prima pagina Google.ro inseamna ca acesta deja atrage catre el trafic constant si consistent, mereu vizitatori noi care-ti descopera business-ul care la randul lor il pot recomanda mai departe daca au fost multumiti de serviciile/produsele pe care le oferiti dar si de informatia care au gasit-o pe site.

Serviciile de optimizare si promovare SEO ofera o valoare imensa oricarui tip de companie, indiferent de dimensiunea acesteia. Intelegerea acestuia proces este esentiala fiecarui antreprenor. Cautarile pe Google si traficul care acesta il returneaza in mod organic este foarte important, este un punct de desfacere pentru companii ce reprezinta un prim contact intre potentiali clienti si companie.

SEO este un canal de promovare foarte benefic pe termen lung, dar acesta necesita atentie sporita si cunostinte de specialitate pentru a fi in continuare un canal de promovare benefic.

Daca doriti consultanta, va rugam sa ne contactati.