10 pasi ce trebuie urmati inainte de lansarea unui website

10 pasi ce trebuie urmati inainte de lansarea unui website

Lansarea unui site nu este asa simpla precum pare. Testarea acestuia poate parea coplesitoare si cu dureri de cap pentru ca la inceput nu sti cu ce sa incepi mai intai. Cele mai multe site-uri au in spatele dezvoltarii acestuia o echipa alcatuita din programator, designer, seo`s, content writer iar acestia pot ajuta la testul final, fiecare testand propria ramura pe care a lucrat.

Mai jos aveti puncte esentiale de urmat inainte de lansarea site-ului:

1. Ortografie si gramatica – verificati sa nu existe erori gramaticale si de ortografie pe site;

2. Formulare – creati formulare tip intrebari prin care va puteti da seama de anumite imbunatatiri ce le puteti aduce site-ului

3. Viteza site-ului – verificati dimensiunea fiecarei pagini in parte si timpul de incarcare al acesteia. Cum faceti asta? Realizati urmatorii pasi:

– rulati browser-ul Google Chrome
– apasati tasta F12
– click pe Network (unde apar toate informatiile despre viteza de incarcare a site-ului)

4. Valoarea continutului – o puteti verifica prin intrebari la care sa gasiti singuri raspunsul. Un exemplu de intrebari :

– de ce as vizita aceasta pagina? sa zicem ca link-ul catre site-ul dvs este in prima pagina pe google iar daca acesta nu are o descriere si un titlul intuitiv vizitatorul nu intra pe acel link
– continutul este de calitate? realizati articole bine documentate si informative
– pagina se adreseaza publicului tinta?

5. Compatibilitate – verificati daca site-ul ruleaza bine pe majoritatea browserelor. Asta este important pentru ca niciodata nu stim dupa ce browser este accesat site-ul respectiv. Inca se mai foloseste IE 7, IE 8, IE 9 (din pacate).

6. Fonturile – fonturile pot aparea diferit in functie de browser iar acest lucru trebuie bine analizat. Pe langa informatia oferita un articol care nu are un font lizibil si usor de parcurs va fi lipsit de vizite.

7. Imaginile – asigurati-va ca fiecare imagine contine tagul “title” si “alt”. O imagine are mai mult de 120 kilobytes? Daca da, inseamna ca se afla acolo pentru un motiv bun. In imaginile folosite pe web aveti nevoie de 72dpi per inch.

8. URL -urile – testati daca acestea ruleaza in parametrii normali si nu aveti link-uri ce dauneaza site-ului. Daca aveti site cu mai putin de 500 url-uri puteti rula programul Screaming Frog SEO pentru verificari.

9. Minify – este o tehnica ce combina si comprima codul site-ului in bucati mai mici pentru a accelera viteza site-ului de incarcare. Puteti citi mai multe despre asta aici

10. “404 page not found” – eroare peste care toti dam cand intram pe diverse site-uri. Aceasta eroare apare atunci cand am accesat un link iar pagina nu a fost gasita. Asigurati-va ca aveti o pagina 404 personalizata.